20 Ekim 2013 Pazar

3dstudio Max programı incelemesi


3dstudioMax  , en çok kullanılan 3d animasyon programlarından birisi. Nedenide belli istediğiniz her türlü efekti yapabileceğiniz, her türlü model tasarımı yapabileceğiniz, çok geniş tool lara sahip bir 3d programı. Diğer 3d  programlarının aksine modellemeyi ve hareketlendirmeyi ayni studio (panel) içinde yapabiliyorsunuz.

En önemli  iyi özelliği programın plugin lerle genişletilebilmesi. Mesela bir şimşek veya gerçekçi bir ateş efekti yapmak istiyorsunuz, bunun için internetten plugini arattırmanız yeterli bulun programın plugins directorune atın ve çalıştırın, Gerçekten çok profesyonel bir program. Ayırca kitaplarının bolluğu ve 3d dünyasında bir numaralardan biri olmasından dolayı ek programlarının ve pluginlerinin çokluğu işinizi dahada kolaylaştıracak. Belirli bir seviyeye (profesyonel) geldiğinizde artık sizin için hayal et ve canlandır aşaması başlayacak.
Rüyalarınızı bile canladırıp izledyebilirsiniz. Kendi hayal dünyanızı canlandırın. İyi bir özlelliğide programın Character Studio adında çok muhteşem bir plugini olması. Bu plugin sayeside insan veya buna benzer ayaklı canlıları çok daha gerçekçi sekilde hareketlendirebilirsiniz. Genellikle yapacaklarınız üç aşamadan oluşur; önce tasarım aşaması, bu aşamada yapacağınız şeyi tasarlayıp kağıt üzerinde yada bilgisayarda bir resim çizme programında çizip ön görüntüyü oluşturursunuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder